Насіння льону багате рослинними жирами, особливо поліненасиченими або незамінними жирними кислотами омега-3 і омега-6, які сприятливо впливають практично на всі процеси життєдіяльності людського організму. Крім цього в насінні льону міститься значна кількість білка, вітамінів (А, В, Е, Р) і інших біологічно активних речовин.Насіння льону містить слиз, жирну олію, білкові речовини, вітамін А, органічні кислоти, глікозид лінамарін і інші біологічно активні речовини.Цілком насіння додають в каші, картопляне пюре та інші перші страви.Насіння добре поєднуються з сіром, сметаною. Майонезом та іншими молочними продуктами.
Насіння містить жирну висихаюче масло (30-48%), білок, вуглеводи, слиз (до 12%), органічні кислоти, стерини, ліноцінамарін. До складу жирної олії входять гліцериди ліноленової (35-45%), лінолевої (25-35%), олеїнової (15-20%), пальмітинової і стеаринової кислот. В оболонках насіння знайдені лінокофеін, ліноцінамарін, глюкозид лінамарін і метиловий ефір Р-окси-р-метілглутаровой кислоти. Льон є рекордсменом за вмістом т. Н. омега-3 жирів, причому зміст омега-6 жирів у насінні невисока.
Термін придатності ; 12 місяців.
Упаковка ; металізована поліпропіленова плівка.
Обсяг ;150 г
Кількість в упаковці ; 25 шт
Інформація для замовлення
- Ціна: 10,85 ₴