749 відгуків
Скидки и поступленияЗарегистрируйся

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 523-01-20
+380 (93) 523-01-20
ул. Крымская, 79, Слов'янськ, Україна

Як правильно приготувати смажені насіння

Як правильно приготувати смажені насіння

Насіння соняшника протягом багатьох століть є нашими традиційними ласощами, популярність якого не втрачається протягом усього цього часу. Вони можуть стати відмінним доповненням до посиденьок в колі друзів, перегляду фільму або прогулянці на свіжому повітрі.

Для того, щоб вживання соняшникового насіння було ще більш приємним, була створена маса рецептів приготування цього виду снеків. Традиційною популярністю користуються смажені і солоні варіанти, однак сьогодні існує також маса нетрадиційних рецептів, які у великій кількості можна знайти на просторах інтернету.

 

Вибір насіння

 

Першим і, безсумнівно, найбільш важливим етапом приготування смажених або солоних соняшникового насіння є вибір вихідної сировини. Сьогодні придбати даний продукт в сирому вигляді в будь-якій кількості можна на ринку, в супермаркеті або в спеціалізованих торгових центрах, а також в інтернет-магазинах. Варто віддати перевагу свіжим соняшниковим насінням (якщо приготування відбувається восени або ближче до зими), оскільки вона містить максимальну кількість корисних речовин.

Насіння соняшника, як правило, мають більш або менш однакову вартість в більшості торгових точок і вибір можна робити, спираючись виключно на візуальній основі. При можливості, не соромтеся спробувати пропонований товар — вибір кращих снеків того безперечно варто.

 

Основні правила приготування смажених насіннячок

 

Для того, щоб найкращим чином приготувати соняшникове смажене насіння солоні, необхідно слідувати декільком простим правилам. Вони включають в себе:

  • правильну підготовку насіння до поджариванию. Вибрані насіння потрібно добре промити перед приготуванням, щоб повністю позбутися від сторонніх домішок і пилу. Для цього помістіть насіння в друшляк, а його, у свою чергу, в емальовану ємність з водою. Таким чином можна добитися кращого очищення насіння;

  • для рівномірної прожарювання соняшникового насіння дуже важливо використовувати правильну посуд. Краще всього для цих цілей підійде сковорода з антипригарним покриттям. Якщо ж такою не є, для приготування смажених солоних насіннячок можна використовувати звичайну сковороду, однак її необхідно попередньо прогріти, щоб тепло було рівномірно розподілено по всій робочій поверхні сковороди;

  • перед тим, як ставити сковороду на вогонь, змастіть її дно однією столовою ложкою соняшникової олії. Це допоможе утримувати потрібну температуру сковороди, і захистить насіння від пригорання. Крім цього, соняшникова олія, потрапляючи на лушпиння насіння, буде сприяти рівномірному розподілу тепла всередині ядра насіння, що зробить їх смак більш насиченим;

  • для кращого приготування смажених солоних насіннячок необхідно укладати їх в сковороду досить тонким шаром (до 1.5 см). Смаження необхідно проводити протягом 5-7 хвилин, постійно перемішуючи при цьому насіння. Характерний тріск, який почне лунати через деякий час після початку смаження, буде свідчити про те, що приготування потрібно завершити через 2 хвилини;

  • для приготування однорідно солоних насіннячок потрібно використовувати соляний розчин у пропорції 1 до 3. Отриманим розчином насіння заливаються таким чином, щоб вода була лише трохи вище рівня шару насіння. Дайте їм прокипіти в розчині протягом декількох хвилин, після чого злийте зайву воду через друшляк. Після цього насіння необхідно просушити на пергаменті в духовці, використовуючи температурний режим 150-160 градусів протягом 25-30 хвилин.

Слідуючи цим простим правилам, ви зможете приготувати ідеальні смажені солоні соняшникове насіння.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner