749 відгуків
Скидки и поступленияЗарегистрируйся

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 523-01-20
+380 (93) 523-01-20
ул. Крымская, 79, Слов'янськ, Україна

Каші швидкого приготування – економія часу на приготування

Каші швидкого приготування – економія часу на приготування

Дуже швидкий ритм життя сучасного міста залишає нам мінімальну кількість часу на задоволення навіть основних життєвих потреб. Прагнучи все встигнути, людина жертвує багатьма важливими речами, в тому числі — власним правильним харчуванням. Оскільки приготування якісних страв вимагає певних тимчасових витрат, багато людей вважають за краще обмежуватися максимально швидкими і калорійними перекусами — бутербродами, овочами або фруктами, або навіть просто чашкою підбадьорливого кави. Якщо такий раціон використовується протягом тривалого часу, це негативно позначається на роботі травної системи, і функціонуванні організму в цілому.

Однак існує і краще рішення, розроблене спеціально для людей, які живуть у постійному дефіциті вільного часу. Мова йде про кашах швидкого приготування різних видів — вівсяних, гречаних, горохових і т. д. Вони являють собою натуральну продукцію, яка, завдяки використанню спеціальної технології обробки, готується протягом буквально декількох хвилин. Все, що потрібно зробити — це додати в ємність з кашею швидкого приготування трохи окропу, і почекати 2-3 хвилини, щоб отримати повноцінну вівсяну, гречану, горохову або іншу кашу.

 

Особливості каш швидкого приготування

 

Сьогодні на ринку можна зустріти масу різноманітних каш швидкого приготування. І мова йде навіть не про їх різновидах (вівсяні, гречані, горохові тощо), а про технології виробництва та способі приготування. Існують уже готові каші, які необхідно тільки залити водою, і вони вже готові до вживання. Існують каші швидкого приготування, які необхідно готувати протягом 3-4 хвилин.

Також каші можуть пропонуватися як у чистому вигляді, так і з додатковими добавками у вигляді фруктів, горіхів. Вони роблять смак каш більш насиченим, і додають їй корисних вітамінів і мікроелементів.

 

Технологія виробництва вівсяних, гречаних, горохових каш швидкого приготування

 

Далеко не всі каші швидкого приготування є однаково корисними. Справа в тому, що вони мають різну технологію виробництва, яка прямо відбивається на якості кінцевого продукту.

Технологія виготовлення будь-якої каші швидкого приготування (гречаної, вівсяної, горохової і т. д.) полягає в дробленні цільних зернових культур. Таким чином значно підвищується їх здатність вбирати вологу і, відповідно, підвищується швидкість приготування.

Мінусом такого дроблення зерен для каш швидкого приготування є те, що під час нього втрачається частина волокон зерен, з-за чого знижується насиченість каші корисними елементами. При цьому вона зберігає свою калорійність. Відповідно, більш подрібнене каші всіх видів (вівсяні, гречані, горохові і т. д.) мають більш високу швидкість приготування, але також містять найменшу кількість поживних елементів.

Після дроблення каші швидкого приготування піддаються тепловій обробці, при якій з сировини видаляється більша частина вологи. Завдяки цьому сухі каші можуть зберігатися протягом тривалого періоду часу. Видалення вологи може проводитися методом пропарювання, обробки інфрачервоними променями або методом сублімації. Останній є найбільш доцільним, оскільки при його використанні каші будь-якого типу (вівсяні, горохові, гречані тощо) зберігають максимум корисних речовин.

Якісні каші швидкого приготування — це відмінний спосіб заощадити час на приготуванні їжі і отримати при цьому максимальну кількість корисних і поживних речовин для свого організму.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner