749 відгуків
Скидки и поступленияЗарегистрируйся

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 523-01-20
+380 (93) 523-01-20
ул. Крымская, 79, Слов'янськ, Україна

Гід по макаронів з твердих сортів пшениці

Гід по макаронів з твердих сортів пшениці

Значну частину раціону середньостатистичного людини складають різноманітні макаронні вироби. Оскільки макарони різних видів являють собою борошняний продукт, його користь для людського організму при неправильному вживанні вельми сумнівна. Для людей же, які воліють вести здоровий і активний спосіб життя, макаронні вироби взагалі є свого роду табу.

Однак такий підхід є не зовсім виправданим, оскільки крім звичайних дешевих макаронних виробів, існують також і макарони з твердих сортів пшениці, склад яких насичений складними вуглеводами і необхідної організму клітковиною.

Визначити, які макарони є корисними, а які тільки даремно наповнюють шлунок, непідготовленому користувачеві досить важко. Сьогодні ми спробуємо детально розібратися, як вибрати правильний сорт макаронів з твердих сортів пшениці.

 

Класифікація макаронних виробів

 

Сучасні державні стандарти передбачають класифікацію макаронних виробів на групи і класи. Поділ на групи проводиться за ознакою борошна, з якого виготовлені, макаронні вироби, а на класи — за її сорту.

На поточний момент часу виділяють наступні групи макаронних виробів:

  • група А — макарони, виготовлені з борошна, яке виробляють з твердих сортів пшениці;

  • група Б — вироби з борошна, в основі якої лежить м'яка высокостекловидная пшениця;

  • група В — макаронні вироби із звичайної хлібопекарської пшеничної муки.

По класності макаронів їх поділяють на два основних класи: вироби 1-го класу — виготовлені з борошна вищого сорту, 2-го класу — макарони з борошна першого сорту.

 

Цікавий факт

 

В Італії, на батьківщині макаронних виробів, на законодавчому рівні затверджено особлива класифікація макаронів, згідно з якою макаронами вважаються тільки вироби з твердих сортів пшениці. Все інше — це макаронні вироби.

 

Користь макаронів в правильному харчуванні

 

Виходячи з вище перерахованого, для правильного харчування підходять далеко не всі види макаронних виробів. Шанувальникам здорового способу життя і прагнуть позбавитися від зайвої ваги людям варто звертати увагу тільки на макарони з твердих сортів пшениці.

Такі макарони не тільки не принесуть шкоди вашій фігурі, але і допоможуть вивести з організму шкідливі речовини, токсини і шлаки. Це відбувається завдяки тому, що макарони з твердих сортів пшениці багаті клітковиною, яка практично не засвоюється організмом, і абсорбує різного роду шкідливі речовини.

 

Основні види макаронів з твердих сортів пшениці

 

Якісні макарони з твердих сортів пшениці можна знайти практично в будь-якому великому супермаркеті, або серед пропозицій інтернет-магазинів. Для корисних макаронних виробів характерна гладка поверхня і природний кремовий або жовтий колір. Ще однією ознакою якісних макаронів є наявність вкраплень чорного або білого кольору.

Макарони з твердих сортів пшениці, як і інші типи макаронних виробів, можуть мати різну форму — спагетті, пера, ріжки і т. д. Їх вибір здійснюється за особистим смаком, оскільки жодним чином не впливає на якість макаронних виробів.

Щоб не помилитися у виборі якісних макаронів, зверніть увагу на вироби українських брендів, наприклад, Pasta de Famiglia. Також можна урізноманітнити свій раціон рисової або гречаної локшиною — вона багата на мінерали і вітаміни, і буде відмінною дієтичною добавкою до вашого раціону.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner