749 відгуків
Скидки и поступленияЗарегистрируйся

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 523-01-20
+380 (93) 523-01-20
ул. Крымская, 79, Слов'янськ, Україна

Листовий та гранульований чай: відмінності, технологія виробництва

Листовий та гранульований чай: відмінності, технологія виробництва

Чорний листовий, гранульований чай в пакетиках — один з найпопулярніших напоїв в нашій країні. Набирають популярність зелений, червоний і білі чаї. Виробники пропонують величезний вибір моносортів і виготовлення купажів. Розібратися в широкому асортименті товарів складно. Саме тому ми підготували детальну статтю, яка розповідає про особливості кожного сорту. Ознайомившись з матеріалом, ви зможете без проблем підібрати дрібнолистовий, середньолистовий або крупнолистовий напій. Замовити чай оптом в інтернет-магазині LIDER.

Технологія виробництва чаю

Виробництво різних видів чаю має як спільні, так і відмінні риси. Виробництво чорного чаю включає в себе наступні етапи: зав'ялення, скручування, ферментація, сушка. При заварюванні відбувається відбувається запуск біохімічних процесів. З листя видаляється волога, за рахунок чого прискорюються всі процеси ферментації. Зав'ялення може відбуватися на вулиці або в приміщенні. Скручування листків відбувається в спеціальній машині — роллере. Таким способом отримують крупнолистовий чай. Для отримання среднелистового і мелколистового продукту його додатково подрібнюють. Для виробництва гранульованого чаю застосовується спеціальна машина — СТС (crushing — дроблення, tearing — розривання, curling — закручування). Далі відбувається процес ферментації, який відповідає за формування букета. Заключним етапом є сушка. В пакетики розфасовують дрібнолистовий чай.

 

При виробництві листового і гранульованого, в пакетиках зеленого чаю важливо зупинити процес ферментації, який відповідає за формування терпкого смаку і червоного відтінку напою. Технологія виробництва наступна: фіксація (пропарювання, підсушування, витяг листа), скручування, сушіння, сортування напівфабрикату. При виготовленні червоного напою проводиться часткова ферментація краю аркуша і короткочасне обсмажування. Головна особливість білого аркуша — збір врожаю тільки навесні, влітку або восени. При цьому, зривають тільки верхні нирки. Ніжні листочки дозволяють домогтися м'якого специфічного смаку.

Відмінності листового, гранульованого чаю

Листові, гранульовані чаї в пакетиках відрізняються не тільки зовнішнім виглядом аркуша, але і насиченістю смаку. Листовий чай має найбільш м'який букет. Напій виходить з приємним, злегка терпким смаком і світлим відтінком, що залежать від виду чаю. Гранульований чай дозволяє отримати максимально насичений, яскравий смак. Продукт виходить дуже міцним, з яскравим в'яжучим ефектом.

 

Чай в пакетиках виготовляють з мелколистового або среднелистового листа. Часто таким способом фасують купажі, що складаються з пелюсток, чайного листя, шматочків фруктів. Обсяг чаю розрахований на одну кружку. Фасований в пакетики зручна для використання вдома або на роботі. Існує хибна думка, що подібний напій не відрізняється високою якістю. Але існуючі торгові марки пропонують величезний вибір якісного чаю у пакетиках, що дозволяють сповна насолодитися букетом.

Дрібнолистовий, крупнолистовий, середньолистовий чай в пакетиках

Гранульований, в пакетиках і листовий чай можна придбати за вигідними оптовим і роздрібним в інтернет-магазині LIDER. Ми пропонуємо широкий асортимент крупнолистового, мелколистового, среднелистового чаю від популярних вітчизняних і зарубіжних виробників. Наші чаї допоможуть вам провести сімейний вечір, пригостити смачним напоєм гостей. Ароматний і смачний напій відмінно поєднується з випічкою та іншими солодощами.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner