749 відгуків
Скидки и поступленияЗарегистрируйся

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

+380 (50) 523-01-20
+380 (93) 523-01-20
ул. Крымская, 79, Слов'янськ, Україна

Пшеничне борошно: сорти і корисні властивості

Пшеничне борошно: сорти і корисні властивості

Один з найбільш древніх продуктів харчування, створений людиною — це пшеничне борошно. Вона є найважливішим джерелом калорій і нутрієнтів, важливих для організму людини. Ми щодня стикаємося з макаронами, випічкою, в основі яких лежать подрібнені зерна. У даному матеріалі ми детально розповідаємо про користь пшеничного борошна, а також про відмінності сировини вищого, першого і другого сортів. Для замовлення підходящої борошна оптом, в роздріб оформляйте замовлення в інтернет-магазині LIDER.

Борошно першого, другого і вищого сорту

Звична для всіх нас борошно виготовляється перемелюванням у дуже тонку фракцію зерен пшениці. В залежності від величини помелу і якості вихідної сировини продукт ділять на продукт вищого, першого, другого сорту. Саме їх можна найчастіше зустріти на полицях супермаркетів. Користь для організму від кожного з видів теж різна.

 

Вищий сорт борошна характеризується чистим білим відтінком. У складі такої сировини до 80% крохмалю, 28% клейковини, 10% білка, 0,15% клітковини, цукрів, жиру. З такого борошна виготовляють білий пшеничний хліб, десерти, дріжджове, листкове, пісочне тісто. Сировина дозволяє домогтися відмінної об'єму і пористості м'якушки.

 

Для першого сорту борошна характерний злегка жовтуватий або сіруватий відтінок білого кольору. У складі 75% крохмалю, 30% клейковини, 15% білка, 2% цукрів, 1% жиру, 0,3% клітковини. Продукт відмінно підходить для хлібобулочних виробів і різної випічки на заквасці. Забезпечує хорошу пористість м'якушки, відмінно взаємодіє з дріжджами.

 

Другий сорт можна дізнатися відразу. Така пшеничне борошно має сіруватий або жовтуватий відтінок. В ній збільшено кількість клітковини до 0,7%. Продукт використовується для несдобных виробів, наприклад, пряників і печива. Його також використовують для сортів хліба з додаванням висівок, висівок. Борошно другого сорту формує добре пористий м'якуш, при цьому, вважається більш дієтичним.

Користь пшеничного борошна

Користь розглянутого стародавнього продукту незаперечна. У пшеничному борошні другого, вищого, першого сортів знаходяться такі нутрієнти: холін, вітаміни РР, Е, Н, групи В. Також в склад входять кальцій, натрій, калій, залізо, магній, фосфор, алюміній, хлор, титан, нікель, олово, йод, хром, мідь, молібден, бор, цинк, селен. Такий склад дозволяє з упевненістю сказати, що в пшеничного борошні знаходяться всі необхідні для організму елементи. Найбільша їх концентрація в продуктах другого і першого сортів. У вищому сорті корисні речовини практично відсутні.

Одними з найбільш корисних компонентів є вуглеводи. Залежно від сорту вони можуть мати різний глікемічний індекс. Але незаперечним залишається той факт, що саме вуглеводи забезпечують наш організм енергією. Хліб або булка — найбільш швидкий і надійний спосіб отримання поживних речовин, необхідних для нормальної роботи організму. Крім того, пшеничне борошно корисна для серцево-судинної системи, жовчного міхура. Її використовують в якості функціонального продукту харчування в комплексній терапії остеопорозу, хвороби Альцгеймера. Пшеничне борошно стимулює мозок і сприяє виробленню серотоніну, проявляє відновні властивості.

Вигідні пропозиції на борошно оптом

Якщо ви любите випічку, то у вашому будинку обов'язково є борошно. До традиційного вищого сорту ми рекомендуємо додати другий і перший. Експериментуючи з пропорціями можна досягти цікавих результатів, при цьому випічка стане більш здоровою і корисною. Вибирайте і замовляйте корисну пшеничне борошно оптом в інтернет-магазині LIDER! Ми пропонуємо широкий асортимент продукції від вітчизняних виробників!

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner